ONZE GEGEVENS
Theatergroep Houtjetouwtje maakt theater voor kinderen. In onze reizende bibliotheek komen verhalen tot leven.
Houtjetouwtje
Scheepsbouwkade 14
1033WM
Amsterdam
+31(0)6 520 46 103

Foto’s (van ‘Vos en Haas’ in gevaar): Moon Saris.

BOEKINGEN
houtjetouwtjetheater.nl

Alles zelf maken

Met eenvoudige middelen, ogenschijnlijke nonchalance en een goede dosis verbeelding laten de mannen van jeugdtheatergroep HoutjeTouwtje verhalen tot leven komen uit hun reizende boekenkast, het vaste decor voor wervelende vertellingen in scholen, parken, bibliotheken, festivals en theaters.

In onze voorstellingen maken we gebruik van een heel scala aan theatrale middelen: rond ons mobiele decor, als spil van iedere voorstelling, lezen we voor uit boeken, spelen we, dansen en zingen we onze verhalen, meestal bevolkt worden door handgemaakte poppen.

Vos en Haas trilogie

Naast de twee bovengenoemde zal in 2019 onze derde voorstelling uit de onze Vos en Haas trilogie in première gaan: Vos schept op, wederom gemaakt naar de geliefde kinderboeken van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong Khing.

En onze reizende bibliotheek staat gevuld met nog vele, vele andere boeken en verhalen die erop wachten gelezen, voorgedragen en gespeeld te worden!

Boekingen

Vos en Haas in gevaar

Haas leest een prachtig sprookjesboek. Terwijl zij droomt van een prins die haar komt redden, wil Vos met haar spelen. Maar Haas is diep verzonken in haar verhaal en stuurt Vos naar Ever. Ever weet wel iets spannends om de aandacht van Haas te trekken. Als dat maar goed gaat!

Na de succesvolle voorstelling ‘Een feest voor Haas’, uit de serie Vos en Haas, is Houtjetouwtje terug met een nieuw micro-spektakel: ‘Vos en Haas in gevaar’. Oude bekenden en nieuwe gezichten komen tot leven in de reizende bibliotheek, waar altijd mooie verhalen te vinden zijn.

Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd: Ever, het avontuurlijke vriendje van Vos. De drie spelers nemen dit keer ieder een eigen pop voor hun rekening en zijn samen ‘de verteller’. Het verhaal is nog spannender én intiemer, met uiteraard de bekende Vos en Haas humor, swingende liedjes en wederom fijne interactie met de kinderen.

Vos en Haas: een feest voor Haas

Haas is wintermoe. Vos weet niet hoe hij haar kan troosten en is ten einde raad. Dan schiet hem iets te binnen om Haas op te vrolijken: hij geeft een feest, speciaal voor haar! Maar met hoeveel mensen moet je eigenlijk feest vieren? Met zijn vieren? Of kan dat ook met zijn tweeën? En wat als je ongenode gasten krijgt? Hoe dan ook: dit feestje zal niet snel worden vergeten.

‘Een feest voor Haas’ is een speelse, interactieve voorstelling waarbij de kinderen mét de verteller in het decor zitten (een ronde boekenkast). De poppen duiken op in en rondom de boekenkast in een verhaal over vriendschap en verlangens.

DE MAKERS

Houtjetouwtje werd opgericht in 2014 door 3 makers en spelers van theatergroep Het Monsterverbond. Luca Stappers, Casper Oorhuys en Arjen Dijkstra werkten al meer dan 15 jaar samen aan talloze, voornamelijk grootschalige locatievoorstellingen en maakten met Houtjetouwtje een nieuwe stap naar kleinschalig, intiem (poppen)theater voor het hele gezin
 • Luca Stappers

  Image Not Found On Media Library
  Luca Stappers
 • Arjen Dijkstra

  Image Not Found On Media Library
  Arjen Dijkstra
 • Casper Oorthuys

  Image Not Found On Media Library
  Casper Oorthuys

OVER ONS | houtjetouwtjetheater