Foto’s (van ‘Vos en Haas’ in gevaar): Moon Saris.

BOEKINGEN
logo
logo
Houtjetouwtje_mannen3_1920x630

Alles zelf maken

Met eenvoudige middelen, ogenschijnlijke nonchalance en een goede dosis verbeelding laten de mannen van jeugdtheatergroep HoutjeTouwtje verhalen tot leven komen uit hun reizende boekenkast, het vaste decor voor wervelende vertellingen in scholen, parken, bibliotheken, festivals en theaters.

In onze voorstellingen maken we gebruik van een heel scala aan theatrale middelen: rond ons mobiele decor, als spil van iedere voorstelling, lezen we voor uit boeken, spelen we, dansen en zingen we onze verhalen, meestal bevolkt worden door handgemaakte poppen.

Vos en Haas trilogie

Naast de twee bovengenoemde zal in 2019 onze derde voorstelling uit de onze Vos en Haas trilogie in première gaan: Vos schept op, wederom gemaakt naar de geliefde kinderboeken van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong Khing.

En onze reizende bibliotheek staat gevuld met nog vele, vele andere boeken en verhalen die erop wachten gelezen, voorgedragen en gespeeld te worden!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5h0u310-t2M[/embedyt]

VOS SCHEPT OP

Uit de keuken van Vos komen de heerlijkste geuren. Hij is een verrassing aan het koken voor zijn vrienden. Als Vos even weg is werpt Haas, stiekem, een blik in de pan. Vos is woest! Hij wil geen eten uit blik, hij kookt alleen maar met verse ingrediënten!

Uil kookt alleen maar met pakjes en Jak eet nooit aan tafel, dat is veel te saai. Vos neemt graag de tijd om te koken en te eten. Zal het hem lukken al zijn vrienden aan één tafel te krijgen, voor de hartigste maaltijd ooit?

Een vrolijke voorstelling met veel humor en opzwepende muziek, waarin de meest onverwachte personages opduiken en waarmee zowel kinderen als de ouders zich prima zullen vermaken. Vos schept op is de derde voorstelling in de reeks Vos en Haas, een collage en bewerking van korte verhalen van Sylvia Vanden Heede met illustraties van Thé Tjong-Khing. De illustrator maakte speciaal voor deze voorstelling de postertekening.

Boekingen

VOS EN HAAS IN GEVAAR

Haas leest een prachtig sprookjesboek. Terwijl zij droomt van een prins die haar komt redden, wil Vos met haar spelen. Maar Haas is diep verzonken in haar verhaal en stuurt Vos naar Ever. Ever weet wel iets spannends om de aandacht van Haas te trekken. Als dat maar goed gaat!

Na de succesvolle voorstelling ‘Een feest voor Haas’, uit de serie Vos en Haas, is Houtjetouwtje terug met een nieuw micro-spektakel: ‘Vos en Haas in gevaar’. Oude bekenden en nieuwe gezichten komen tot leven in de reizende bibliotheek, waar altijd mooie verhalen te vinden zijn.

Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd: Ever, het avontuurlijke vriendje van Vos. De drie spelers nemen dit keer ieder een eigen pop voor hun rekening en zijn samen ‘de verteller’. Het verhaal is nog spannender én intiemer, met uiteraard de bekende Vos en Haas humor, swingende liedjes en wederom fijne interactie met de kinderen.

DE MAKERS

Houtjetouwtje werd opgericht in 2014 door 3 makers en spelers van theatergroep Het Monsterverbond. Luca Stappers, Casper Oorhuys en Arjen Dijkstra werkten al meer dan 15 jaar samen aan talloze, voornamelijk grootschalige locatievoorstellingen en maakten met Houtjetouwtje een nieuwe stap naar kleinschalig, intiem (poppen)theater voor het hele gezin
 • Luca Stappers

  houtjetouwtje-Luca-Stappers
  Luca Stappers
 • Arjen Dijkstra

  Arjen-portret_Houtjetouwtje
  Arjen Dijkstra
 • Casper Oorthuys

  Casper-portret_Houtjetouwtje
  Casper Oorthuys
OVER ONS | houtjetouwtjetheater