Foto’s (van ‘Vos en Haas’ in gevaar): Moon Saris.

BOEKINGEN
logo
logo

vanaf 2022

De Kleine Prins

Een vliegtuigje stort neer in de woestijn en de piloot, amper bekomen van de val, kijkt recht in de ogen van de Kleine Prins, die hem vraagt: ‘Toe, teken een schaap voor me?’

Zo start een reis met de Kleine Prins door zijn wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een Slang en een Vos en natuurlijk: Zijn geliefde Roos, die hij achterliet, maar die hij nu terug moet vinden. We leren over de ware betekenis van vriendschap en dat je de werkelijkheid alleen goed kan zien als je durft te kijken met je hart.

Op hun eigenzinnige wijze hebben de mannen van Houtjetouwtje een heerlijke, uitvergrote kijkdoos gecreëerd waarin een wereld in- en uitschuift die letterlijk van bordkarton is gemaakt. Deze frisse kijk op de klassieke poppenkast is wederom van eigen hand, net als de poppen en de muziek, die dit keer live wordt uitgevoerd.

VOS EN HAAS TRILOGIE:

Vos en Haas: Vos schept op

Uit de keuken van Vos komen de heerlijkste geuren. Hij is een verrassing aan het koken voor zijn vrienden. Als Vos even weg is werpt Haas, stiekem, een blik in de pan. Vos is woest! Hij wil geen eten uit blik, hij kookt alleen maar met verse ingrediënten!

Uil kookt alleen maar met pakjes en Jak eet nooit aan tafel, dat is veel te saai. Vos neemt graag de tijd om te koken en te eten. Zal het hem lukken al zijn vrienden aan één tafel te krijgen, voor de hartigste maaltijd ooit?

De derde voorstelling in de reeks Vos en Haas is een vrolijke voorstelling met veel humor en opzwepende muziek, waarin de meest onverwachte personages opduiken en waarmee zowel kinderen als de ouders zich prima zullen vermaken. Vos schept op is een collage en bewerking van korte verhalen van Sylvia Vanden Heede, met illustraties van Thé Tjong-Khing, die speciaal voor deze voorstelling de postertekening maakte.

Check hier onze fijne recensie van de Theaterkrant.

Vos en Haas in gevaar

Haas leest een prachtig sprookjesboek. Terwijl zij droomt van een prins die haar komt redden, wil Vos met haar spelen. Maar Haas is diep verzonken in haar verhaal en stuurt Vos naar Ever. Ever weet wel iets spannends om de aandacht van Haas te trekken. Als dat maar goed gaat!

Na de succesvolle voorstelling Een feest voor Haas (4+), komen Vos en Haas terug met een nieuw vriendje, de stoere Ever. Oude bekenden en nieuwe gezichten dus, die met muziek en spel tot leven komen komen in onze reizende bibliotheek, waar altijd mooie verhalen te vinden zijn.

Met uiteraard de bekende Vos en Haas humor, swingende liedjes en wederom fijne interactie met de kinderen.

Vos en Haas: een feest voor Haas

Haas is wintermoe. Vos weet niet hoe hij haar kan troosten en is ten einde raad. Dan schiet hem iets te binnen om Haas op te vrolijken: hij geeft een feest, speciaal voor haar! Maar met hoeveel mensen moet je eigenlijk feest vieren? Met zijn vieren? Of kan dat ook met zijn tweeën? En wat als je ongenode gasten krijgt? Hoe dan ook: dit feestje zal niet snel worden vergeten.

Een speelse, interactieve voorstelling met aanstekelijk poppenspel en veel muziek. De poppen duiken op in en rondom de boekenkast en brengen dit Vos en Haas verhaal over vriendschap en verlangen op een bijzondere manier tot leven. Beleef het mee met Houtjetouwtje, hét Vos en Haas gezelschap van Nederland en België.

De recensie op Theaterkrant.nl geeft een goed beeld van de voorstelling.

Foto’s (van ‘Vos en Haas’ in gevaar): Moon Saris.

BOEKINGEN
VOORSTELLINGEN | houtjetouwtjetheater