ONZE GEGEVENS
Theatergroep Houtjetouwtje maakt theater voor kinderen van 4+. In onze reizende bibliotheek komen verhalen tot leven.
Houtjetouwtje
Scheepsbouwkade 14
1033WM
Amsterdam
+31(0)6 520 46 103

Foto’s (van ‘Vos en Haas’ in gevaar): Moon Saris.

BOEKINGEN
houtjetouwtjetheater.nl

VOORSTELLINGEN

uit onze mobiele bibliotheek

In het kader van onze ‘Vos en Haas trilogie’ spelen wij drie voorstellingen:

  1. Vos en Haas in gevaar
  2. Vos en Haas: een feest voor Haas
  3. Vos en Haas: Vos schept op (v.a. 2019)

De Vos en Haas voorstellingen zijn gebaseerd op de geliefde boeken van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing.

Foto’s (behalve de portretten) door Moon Saris.

Vos en Haas in gevaar

Haas leest een prachtig sprookjesboek. Terwijl zij droomt van een prins die haar komt redden, wil Vos met haar spelen. Maar Haas is diep verzonken in haar verhaal en stuurt Vos naar Ever. Ever weet wel iets spannends om de aandacht van Haas te trekken. Als dat maar goed gaat!

Na de succesvolle voorstelling Een feest voor Haas (4+), komen Vos en Haas terug met een nieuw vriendje, de stoere Ever. Oude bekenden en nieuwe gezichten dus, die met muziek en spel tot leven komen komen in onze reizende bibliotheek, waar altijd mooie verhalen te vinden zijn.

Met uiteraard de bekende Vos en Haas humor, swingende liedjes en wederom fijne interactie met de kinderen.

Boek nu in het Vos en Haas – feestjaar 2018 en vier mee dat het eerste prentenboek Vos en Haas 20 jaar geleden verscheen. Uitgeverij wil dit feest graag samen met schrijfster Sylvia Vanden Heede en tekenaar Thé Tjong-Khing, die in datzelfde jaar 85 jaar wordt, vieren. Viert u mee? Boek nu een voorstelling!

Vos en Haas: een feest voor Haas

Haas is wintermoe. Vos weet niet hoe hij haar kan troosten en is ten einde raad. Dan schiet hem iets te binnen om Haas op te vrolijken: hij geeft een feest, speciaal voor haar! Maar met hoeveel mensen moet je eigenlijk feest vieren? Met zijn vieren? Of kan dat ook met zijn tweeën? En wat als je ongenode gasten krijgt? Hoe dan ook: dit feestje zal niet snel worden vergeten.

Een speelse, interactieve voorstelling met aanstekelijk poppenspel en veel muziek. De poppen duiken op in en rondom de boekenkast en brengen dit Vos en Haas verhaal over vriendschap en verlangen op een bijzondere manier tot leven. Beleef het mee met Houtjetouwtje, hét Vos en Haas gezelschap van Nederland en België.

De recensie op Theaterkrant.nl geeft een goed beeld van de voorstelling.

TIP: Boek nu Vos en Haas: Een feest voor Haas (4+) voor de Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober 2018 met het thema Vriendschap (Kom erbij!).

Rond kerst is deze voorstelling te boeken in een speciale KERSTEDITIE, die in 2017 zijn première beleefde in Vlaams Cultureel Centrum De Brakke Grond in Amsterdam. Voor meer informatie hierover en boekingen, contact opnemen met ons theaterbureau Frijns.

Vos en Haas: Vos schept op

(v.a. 2019)

Uit de keuken van Vos komen de heerlijkste geuren. Hij is een verrassing aan het koken voor Haas. Als Vos even weg is werpt Haas, stiekem, een blik in de pan. Vos is woest! Hij wil geen eten uit blik, hij kookt zelf alleen maar vers!

Vos houdt vooral van zoetigheid, Haas eet het liefst gezonde wortels. Dan bedenkt Vos, die gek is op eten én koken, een briljant plan: hij gaat een taart maken die lekker is én gezond. En de kinderen mogen meehelpen.

Een vertelvoorstelling met vrolijke poppen, opzwepende liedjes en verse ingrediënten! In de Vos en Haas trilogie (naar de beroemde boeken van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing), komt Houtjetouwtje met het derde verhaal in de reeks: Vos schept op, een culinaire voorstelling over langs elkaar heen praten, samen koken en lekker smikkelen en smullen.

ONZE GEGEVENS
Theatergroep Houtjetouwtje maakt theater voor kinderen van 4+. In onze reizende bibliotheek komen verhalen tot leven.
Houtjetouwtje
Scheepsbouwkade 14
1033WM
Amsterdam
+31(0)6 520 46 103

Foto’s (van ‘Vos en Haas’ in gevaar): Moon Saris.

BOEKINGEN
VOORSTELLINGEN | houtjetouwtjetheater